
Dit recept is een eigen variant op de taboulé. Deze salade uit de Arabische keuken ben je vast wel eens tegengekomen in Frankrijk. Hij wordt gemaakt met bulgur of couscous. Een heerlijk fris gerecht om in de zomer te eten. Aan het oorspronkelijk recept heb ik wat variatie toegevoegd. Je kunt deze salade als bijgerecht eten bij een barbecue. Of gewoon als hoofdgerecht als je daar zin in hebt.
Ingrediënten
- 150 gram couscous
- 3 eetlepels olijfolie
- zout naar smaak
- 200 gram (roma)tomaatjes
- 100 gram feta
- 100 gram doperwten
- 1/2 komkommer
- 1 paprika
- 1 bosuitje
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels pesto
- 1 bolletje stemgember of een stukje verse gember
- 1/2 citroen
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
- Laat de couscous wellen met 200 ml kokend water plus de olijfolie en voeg naar smaak zout toe. Roer na ongeveer 10 minuten de couscous los met een vork.
- Verwijder de kroontjes en zaadlijsten uit de tomaten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Schil de komkommer en snij deze in kleine stukjes.
- Snij de paprika, het bosuitje, (stem)gember en knoflook fijn.
- Meng de tomaten met de komkommer, feta, doperwten, pesto, kruiden, (stem)gember en citroensap van de halve citroen. Breng extra op smaak met extra vierge olijfolie.
- Meng de couscous door de salade en proef. Breng hem eventueel extra op smaak.
Zet de salade minimaal een uur in de koelkast, voor je hem serveert. Zo kunnen alle smaken goed intrekken. Eet smakelijk!
Ook lekker met:
Rozijnen, gemarineerde (vegetarische) kipstukjes, olijven, munt.
