Het eerste kopje koffie in de ochtend waar je zo lekker bij wakker kan worden.
Van die onweerstaanbare hunkeringen waar je je soms voor schaamt. Maar meestal niet. Want het is gewoon te lekker. Of te leuk.
Witbrood of taart als ontbijt?
Vers witbrood van de bakker bijvoorbeeld. Liefst nog een beetje warm. Met van die knapperige korstjes. En die sneetjes dan besmeren met echte roomboter en melkhagelslag. En omdat witbrood nauwelijks vult dan het halve brood opeten.
Kwarktaart als ontbijt nemen. Mon chou taart mag ook. Het eerste kopje koffie in de ochtend waar je zo lekker bij wakker kan worden.
Wie eet er nooit een zak chips leeg…?
Thai sweet chili chips van Lays (nee niet gesponsord). Handig is ook dat bijna iedereen die te pittig vindt. Heb je mooi de hele schaal voor jezelf (lees zak). Of die zak chips meenemen naar de bioscoop. Verstopt in je handtas.
Om 11 uur op je werk een warm saucijzenbroodje bestellen. Terwijl je precies die dag bent begonnen met lijnen. Dus neem je hem als lunchsnack. Om het allemaal toch nog een béétje recht te trekken.
To wine or not to wine
Net iets te lang onder de douche blijven staan. En je dan de hele tijd schuldig voelen over klimaatverandering.
Vrijdag na het werk een glas wijn om het het weekend in te luiden. Het glas dat uiteindelijk een fles wordt.
Wie houdt er nu niet van shoppen?
Jezelf beloven deze maand niets aan kleding te kopen. Maar dan komen precies die hooggehakte laarsjes voorbij. De laatste in jouw maat. Met veertig procent korting – dat dan weer wel. Én in je meest gewilde kleur. Precies de kleur die zo perfect bij al je broeken past. En als die kleur dan nét niet matcht bij die ene broek, precies dezelfde laarsjes in een andere kleur bestellen.
De hele ochtend heerlijk hangend in bed doorbrengen met een boek of de laptop. En daar dan ook ontbijten. Tot je rugpijn krijgt.
De hele avond in bad zitten en je favoriete serie kijken.
De Mac, het laatste puzzelstukje en sambal
Aan het eind van de middag bij de McDonald’s die te zoute franse frietjes bestellen. Omdat je te lui bent om te koken. Friet mét salade, dat dan weer wel. Ter compensatie. Of eigenlijk omdat de hamburgers daar niet te eten zijn…
Ook heerlijk trouwens midden in de nacht, als je terug komt van een feestje. Of een avondje stappen.
Die ene spijkerbroek die zo lekker zit en welke je al drie keer heb laten repareren omdat er een scheur in kwam. En waar je uiteindelijk drie nieuwe broeken van had kunnen kopen.
Het laatste puzzelstukje leggen.
Overal sambal bij doen; door de pasta bolognese, chili con carne, de stamppot, op de pizza. En natuurlijk ook gewoon door de nasi en de bami. Schijnt ook erg lekker te zijn bij een tosti of op een broodje pindakaas.
Bij een hardloopevenement net voor de finish nog even 5 lopers inhalen. Worden sommigen heel chagrijnig van…
Et puis je sais
Dat zwoele Franse liedje van Patrick Bruel met Johnny Halliday; Et puis je sais. Nu kun je mij bij veel Franse liedjes al wegdragen.
Anyway, de stem van Johnny Halliday zodra hij invalt, rond de veertigste seconde. Oef…
Hierbij de link, voor wie nu nieuwsgierig is geworden.
Yep, ik zei het toch?
Van die kleine dingen waar je zo blij van kan worden. Wat zijn de jouwe?
