
Soms eet ik dit gerecht als ontbijt. Een licht en makkelijk Frans gerecht. Met maar een paar basisingrediënten. Je kunt het zowel warm als koud eten.
Oorspronkelijk is het recept met kersen. Bedoeld als dessert. Ik geef echter de voorkeur aan appels en eet het dus als ontbijt. Welk fruit zou jij kiezen?
Ingrediënten:
- 500 gram appels
- 100 gram bloem
- 100 gram suiker
- 3 eieren
- 250 ml melk
- 1 theelepel vanille aroma
- Een snufje zout
- Een snufje kaneel
- Poedersuiker (als garnering)
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met boter.
- Schil de appels, snij ze in plakjes en verdeel deze gelijkmatig over de ingevette ovenschaal.
- Meng de bloem, suiker en een snufje zout in een kom.
- Voeg een voor een de eieren toe aan het bloemmengsel. Meng deze goed door elkaar.
- Voeg de melk en de vanille toe en mix tot een glad beslag.
- Giet het beslag over de appels in de ovenschaal.
- Bak de clafoutis gedurende 30-35 minuten, of tot deze goudbruin en stevig is.
- Haal de clafoutis uit de oven en laat iets afkoelen.
- Bestrooi de clafoutis met poedersuiker voordat je het serveert.
Eet smakelijk!
Ook lekker met:
Kersen, mango, perzik of pruimen. Vanille kun je ook vervangen door tonkabonen.
